En gripande reklamkampanj

Jag får ofta frågan av bekanta som undrar hur man gör en riktigt bra reklamkampanj. Det är en väldigt bra fråga och den har faktiskt mängder av svar. Huvudsaken är ju att den har något som tilltalar, som griper tag i en och framkallar en känsla hos konsumenten. Nu vill jag inte gå in på så mycket detaljer, då jag inte ska avslöja några bransch hemligheter här på bloggen. Många företag behöver dock inte så mycket reklam och publicitet. En bekant som arbetar som socionom till exempel visade mig en otroligt snygg och enkel hemsida för ett företag som specialiserar sig på ”bemanning socionomer”. Där presenteras företaget snyggt, stilrent och enkelt och eftersom att kundkretsen är ofta den offentliga sektorn är en reklamkampanj överflödig. Hur skulle man ens göra en gripande reklamkampanj för bemanning av socionomer? Det verkar svårt. Youmi är däremot ett fantastiskt profesionellt företag som klarar sig utmärkt utan för mycket reklam.

Några av världens största reklamkampanjer

Spännande dag på jobbet

Idag har jag en spännande dag på jobbet att se fram emot. Jag och en kollega har ett möte med ett stort mediabolag som är på jakt efter reklamare med erfarenhet från flera olika industrier. Det är ett uppdrag som vi håller tummarna för och som jag hoppas kommer att gå vägen då det kommer att innebära ett rejält uppsving för vår reklambyrå. Det är just detta som är det roliga med mitt jobb, ingen dag är den andra lik och jag går alltid till jobbet med ett leende på läpparna. Jag och mina vänner diskuterade just detta över en middag nyligen, vilka utav oss som är helnöjda med det arbete vi utför. En vän jobbar som sjuksköterska och har under senare år märkt av en allt större efterfrågan på kunnig vårdpersonal. Det har gjort att han kan förhandla sin lön därefter. Sök på lön sjuksköterska om du är nyfiken på vad en sjuksköterska kan tänkas tjäna. Jag vågade inte fråga min vän.

Människor i möte

Systers flytt till Foppaland

Ja, som rubriken antyder har min syster flyttat från storstaden och tagit med familjen till foppaland, eller som det heter rent ordagrant, Örnsköldsvik. Hennes man är hemmahörande där i trakterna och min syster har länge känt en längtan efter att få flytta ut på landet, så när en jobbchans dök upp såg hon det som det rätta tillfället. Höga kusten är verkligen platsen där berg och hav möts. Det är så vackert där kring Ulvön och Trysunda. De lyckades komma över en fantastisk villa som ligger fint belägen vid vattnet. Jag var där under midsommar och villan har både fiskbensflätat golv, högt i tak och öppen spis i vardagsrum och sovrum. Ett plus är att bostadspriserna där är betydligt lägre än här hemma. Om ni också är intresserade av ett boende på höga kusten borde ni kika in på HusmanHagberg, min syster lämnar ett gott betyg!

Vardagsrummet är hemmets hjärta

Attraktiva bostäder i Solna

bostadspriserna i Solna har skjutit i höjden mer än någonsin just nu. Jag är nöjd med det boende jag har, men går ibland på visningar som smakråd eller till och med bara för mitt eget nöjes skull. Men någon lägenhet i Solna blir det nog inte för någon i min bekantskapskrets just nu, med de skyhöga priserna som är för tillfället. Nog för att en bostad definitivt kan vara värd sitt pris om den har rätt läge, oemotståndlig charm eller topprenoverat kök till exempel. Men det finns gränser, och så även på bostadsbubblan som är just nu. Det är dock positivt för de som bor i Solna och ska flytta därifrån, det blir stor vinst för dem. Men Solna är ju ett väldigt fint och attraktivt område att bo i, så egentligen är det inte så konstigt att priserna blir höga. Efterfrågan är ju stor.

Fint vardagsrum i fint hem

Superbra affärspartner

För den som är egen företagare är det oerhört viktigt med bra partners. Det är svårt att klara sig själv på en konkurrensutsatt marknad och det gäller att samarbeta för att klara sig. Med hjälp rätt samarbeten kan du komplettera upp dina svagheter med styrkor som du inte har förmågan att själv uppnå. Dina partners kan hjälpa dig att göra bättre och fler affärer. De kan också marknadsföra ditt företag och gå i god för att din verksamhet går att lita på och att ni säljer bra produkter eller tjänster. Om du lyckas bra med affärerna och vill placera ditt kapital kan du höra av dig till söderberg & partners som erbjuder många bra tjänster när det gäller fonder och aktier. Kolla gärna med dem innan du väljer någon annan förvaltare, de har många goda råd om hur ditt kapital kan växa.

Samarbete lönar sig.

Bäst att sälja lägenheten på våren

hus
Vet ni att det finns perioder då det är bättre att sälja sin bostad än andra månader under året? Säljer du bostaden på våren är det fler som ser din annons och du får gratis reklam. Kanske är våren en nytändning på våra liv och det är därför många söker lägenhet just nu? Det gäller att vara smart i fastighetsaffärer eftersom det är mycket pengar inblandade. Under hela maj görs det flest bostadsaffär men redan i april så börjar det att öka. Det gäller både bostadsrätter och villor. Så går du i bostadstankar är det hög tid att kontakta HusmanHagberg nu!

Att sälja under den här perioden gör att fler ser din bostad och att du förhoppningsvis får mer spekulanter vilket ger dig ett högre pris. Jämför med glassförsäljning så även om du kör reklam i december så är det inte så många som är intresserade. En varm dag i juli däremot gör reklamen underverk.

Tips till företagare

Jag måste tipsa er som har ett företag eller är ansvariga för försäkringar på ett företag om Jonsson Wallberg. Vår firma har ett samarbete med dem och de är helt fanatstiska. Otroligt lätta att ha och göra med och väldigt kunniga vilket är det viktigaste.

De arbetar inom försäkringsbranschen med både skadereglering och personförsäkringar. Inom reklambranschen så är vi ute på många kundbesök och tjänstebilar är ett måste. De hjälper till att se att vi är rätt fösäkrade och hjälper till med allt pappersarbeta som rör försäkringar. De kommer till oss på företaget vilket är otroligt smidigt!

På detta vis så kan vi fokusera på det vi är bra på, att skapa reklam! Försäkringsbranschen kan vara snårig och särskilt när det gäller ett företag så det är väldigt smidigt att ha de som kommer och hjälper till efter behov.

Angående reklam såg ni Super Bowls reklam detta år? Världens dyraste minuter! Om inte så kolla in detta Youtubeklipp.

Nytt på kontoret

Jag tycker det är otroligt viktigt att kontoret är representativt. Jag har såklart ett ergonomiskt skrivbord och en skön skrivbordsstol. Sådant som är standard på alla kontor. Fast jag tycker att kontorsmöbler är så förbaskat tråkiga i Sverige. Alla kontor ser typ likadana ut i både stil och färg. Så därför tänkte jag sticka ut och beställa två snygga fåtöljer till mitt kontorsrum. Har bestämt mig för denna modell.
hall
Tycker de är otippade som sittmöbler i en kontorslokal och därför blir de så rätt. Fåtöljen kommer från RGE som gör riktigt snygga möbler som passar de nordiska hemmen. Jag gillar verkligen den och tycker färgen ger en wow-faktor. Hemma hade jag valt en diskret färg men kontor är som barnkammare, ju starkare färger desto bättre på vissa möbler tycker jag. Arbetsdagen blir roligare med lite färg. Sedan tänker jag att mina klienter minns mig bättre också. Många jämför ju oss reklamare innan de ger uppdraget. Då kanske det hänger på mina gula stolar eftersom jag var mest minnesvärd om det är jämnt lopp :)

Företagsläkare

Yes, glada nyheter så här i januari. På jobbet ska vi kanske få en företagsläkare. Många större företag har en egen läkare. Det handlar inte om att operera bort blindtarmen men de kan skriva ut medicin, ta prover och ge sprutor. De är lite som en hälsocentral. Otroligt viktiga för företagshälsan.

Nu är vi en liten firma så vi har inte råd att anlita en läkare själva. Fast vi är flera företag som hyr i huset och tillsammans blir vi starka! Vi fick ett mail om att de kanske ska titta på det här med hyrläkare i huset och om det fanns intresse. Det är klart det gör. Det går inte en dag utan att läsa om hur långa köerna är runt om i landet så en läkare på jobbet är en dröm. Jag ser det som en stor förmån och jag tror även att cheferna måste tycka att det är suveränt. En hel dag går ju annars bara du ska iväg och ta influensavaccin.

Kön till vårdcentralen, typ!

Kön till vårdcentralen, typ!

Finns det läkare på ditt arbeta och vad är dina erfarenheter av det?

Personlig utveckling med coaching

En rolig sak med mitt jobb är alla olika människor jag får träffa. Jag älskar att brainstorma på möten med för mig nya människor och på så sätt skapa reklammagi. Fast det har inet alltdi varit så. Jag minns hur nervös jag var när jag var en ”gröngöling” på mitt arbete. Som tur var för mig har jag en riktigt bra arbetsgivare som kostar på sina anställda att utvecklas. Det finns något som heter karriärscoaching. Expert hjälper till hur just du kan utveckals både på det personliga planet och på arbetet. Det går liksom hand i hand. För mig hjälpte det otroligt mycket. Jag känner mig otroligt bekväm med mig själv och mitt jobb. Fast inte så bekväm att jag inte vågar utvecklas. Ni kan läsa mer om karriärscoaching och vad det innebär på Psykologa.se .

yyty

Den här bilden är ganska beskrivande för hur det ofta ser ut på arbetsplatser. Alla vill göra succé och få en bättre arbetsplats, men få är villiga att göra förändringar som rör dem själva. Många är rädda för förändringar och det gör att vi ofta missar chanser till karriär i arbetslivet. Genom individuell coaching så lär du dig att se fram emot nya utmaningar. Nyckelordet är individuell, vi människor fungerar nämligen olika.